^WITH VACCINE^ 時代の哲学at PHILO
^WITH VACCINE^ 時代の哲学 - 暇つぶし2ch1:考える名無しさん
21/09/25 16:18:56.94 0.net
新スレなのでまずは情報状況経過報告から

2:考える名無しさん
21/09/25 16:20:03.16 0.net
期待としてはスレの前向きな展開を望んでます。

3:考える名無しさん
21/09/25 16:55:32.63 0.net
トマトに関してはウイルスの遺伝子をトマトに投入し、抗原を摂取することで抗体を作る研究も進んでいるという。
「ホンマでっか!?TV」 2021年4月14日(水)放送内容より抜粋
その他の食物での食べるワクチン情報サイト
・神話を生きるサヤの部屋
「ゲノム編集」で品種改良のトマト 一般への販売開始 国内初
2021年9月15日 NHKニュースより
GMO tomato as edible COVID vaccine? Mexican scientists work to make it a reality
geneticliteracyproject.org/2020/05/08/gmo-tomato-as-edible-covid-vaccine-mexican-scientists-work-to-make-it-a-reality/
What if the vaccine could be “eaten” instead of injected?

4:考える名無しさん
21/09/25 17:06:59.77 0.net
【What if the vaccine could be “eaten” instead of injected?】
Although something like this is not yet in clinical use, it is not a novelty in experimental terms. Since the 1990s, several research groups have worked on the modification of edible plants and fruits that generate an immune response in the intestinal epithelium of animals after oral intake (Figure 2). Genetically modified crops — still at the experimental, not commercial, level — used to create “edible vaccines” range from potato, tomato, lettuce, papaya, carrot and rice to quinoa, alfalfa, banana and algae. They have focused on hepatitis B, rotavirus, Norwalk virus, malaria, cholera and autoimmune diseases, among others.
このようなものはまだ臨床で使用されていませんが、実験的には目新しいものではありません。 1990年代以降、いくつかの研究グループが、経口摂取後に動物の腸上皮で免疫応答を生成する食用植物や果物の改変に取り組んできました(図2)。ジャガイモ、トマト、レタス、パパイヤ、ニンジン、米からキノア、アルファルファ、バナナ、藻類に至るまで、「食用ワクチン」の作成に使用される遺伝子組み換え作物は、まだ実験的であり、商業的レベルではありません。彼らは、とりわけ、B型肝炎、ロタウイルス、ノーウォークウイルス、マラリア、コレラ、および自己免疫疾患に焦点を合わせてきました。(Google翻訳)

5:考える名無しさん
21/09/25 17:46:42.28 0.net
2020年六月NATURE25号より
【How plants could produce a COVID-19 vaccine】
... Q. If the COVID-19 and seasonal flu vaccines receive approval, could you scale up production?
A. Our vaccines would be the first plant-derived ones for human use to reach the market, and we are the only plant-based manufacturing company that has been able to produce vaccines on a commercial scale. We have the capacity to produce millions of doses in our facilities in Durham, U.S. and Quebec City, Canada, where we are also building a new manufacturing facility. This is expected to open by 2023 and to expand our annual production capacity to 50 million doses of a quadrivalent seasonal flu vaccine or up to a billion doses of the COVID-19 vaccine. We plan to market the seasonal flu vaccine in North America first,but we will seek partnerships for this and other projects to expand our global reach.
COVID-19と季節性インフルエンザワクチンが承認された場合、生産を拡大できますか?
私たちのワクチンは、人間が使用する最初の植物由来のワクチンであり、商業規模でワクチンを製造することができた唯一の植物ベースの製造会社です。米国のダーラムとカナダのケベックシティにある施設で数百万回分の線量を生産する能力があり、新しい製造施設も建設中です。これは2023年までに開始され、年間生産能力を4価の季節性インフルエンザワクチンの5,000万回分、またはCOVID-19ワクチンの最大10億回分に拡大する予定です。季節性インフルエンザワクチンを最初に北米で販売する予定ですが、このプロジェクトや他のプロジェクトとのパートナーシップを模索して、グローバルなリーチを拡大していきます。

6:考える名無しさん
21/09/25 17:53:02.65 0.net
2020年六月NATURE25号より
カナダMEDICAGO
【What progress have you made on your other vaccines?】
In addition to flu vaccines, we are also working on a vaccine against rotavirus, a highly contagious and potentially fatal childhood infection. This development is in collaboration with the Japanese company, Mitsubishi Tanabe Pharma棚部蜜菱, and is currently in phase 1 trials.
NATIONAL GEOGRAPHIC 2021/7より
Your next vaccine could be grown in a tobacco plant
because lettuce is an edible plant, instead of purifying the virus-like particles by removing all the plant cells and debris, the chloroplasts containing the antigen are ground up into a powder that is then formulated into a pill or capsule, which would then be taken orally. Several lettuce-based vaccines for humans and animals are under development, but none have advanced to clinical trials. The advantage to a pill form of a vaccine is that it can be stored at room temperature for long periods, thus eliminating the cold chain problem.
レタスは食用植物であるため、植物細胞や残骸をすべて除去してウイルス様粒子を精製するのではなく、抗原を含む葉緑体を粉砕して粉末にし、ピルまたはカプセルに配合してから服用します。口頭で。人間と動物のためのいくつかのレタスベースのワクチンが開発中ですが、どれも臨床試験に進んでいません。錠剤のワクチンの利点は、室温で長期間保存できるため、コールドチェーンの問題が解消されることです。

7:考える名無しさん
21/09/25 17:55:39.80 0.net
棚部蜜菱?

8:考える名無しさん
21/09/25 18:41:46.35 0.net
一次URLリンク(megalodon.jp)
一次URLリンク(megalodon.jp)

9:考える名無しさん
21/09/25 18:46:26.44 0.net
Italy and Israel bet on GM microalgae to develop edible COVID vaccine (2020/6/12)
URLリンク(megalodon.jp)
Can algae contribute to the war with Covid-19? (Published online: 15 Apr 2021)

10:考える名無しさん
21/09/25 18:50:37.84 0.net
上続き
URLリンク(www.tandfonline.com)
Covid-19用に開発されている他の藻類製品
血清学的検査キットとワクチンに加えて、藻類と藻類由来の化合物は、呼吸器や点鼻薬の製造など、SARS-CoV-2に対して他の方法で役立つことが示唆されています。たとえば、表1に記載されている多糖類、より具体的にはポルフィリジウム由来の硫酸化多糖類は、抗ウイルス薬の製造に利用されており、ティッシュペーパー、顔用マスクなどの衛生用品のコーティングまたは含浸材料として使用することも提案されています。手袋と綿棒[41]。

11:考える名無しさん
21/09/25 19:08:12.91 0.net
日本のトマト系のキーワードの一つ、筑波大
デリバリー技術の適応によるゲノム編集トマト作出に関する研究 堀 雄希(筑波大学 生物学類) 指導教員:三浦 謙治(筑波大学 生命環境系)
URLリンク(megalodon.jp)
植物を使った独自のタンパク質生産技術「つくばシステム」を
用いてパンデミックウイルスの効果的なワクチン生産に挑む
URLリンク(megalodon.jp)

12:考える名無しさん
21/09/25 19:09:48.02 0.net
上記事、同一研究者主導です

13:考える名無しさん
21/09/26 22:14:03.54 0.net
Grow and eat your own vaccines?
BY BIOENGINEER September 16, 2021in Biology
URLリンク(bioengineer.org)
(家庭菜園で)作って食べるワクチン?
ワクチンの未来は、腕に接種ではなく、サラダを食べるような感覚で摂取することになるかもしれません。
…我々はほうれん草とレタス🥬でこの方法をテストしており、人々が自分の菜園で育てられるようになることを長期目標としています。…

14:考える名無しさん
21/09/26 22:35:16.19 0.net
Can you grow COVID-19 vaccine-lettuce?
UC Riverside scientists think so
  By AARON REICH SEPTEMBER 18, 2021 06:44
  URLリンク(www.jpost.com)
コロナワクチンレタス
…この方法はワクチン忌避を大幅に減らせることが見込まれています。なぜなら、ワクチン忌避のかなりの割合の人が、…単に注射針への恐怖が原因になっているからです。これは2021/7のオックスフォード大の調査で明らかになったことで、この食用🥬ワクチンでワクチン忌避を10%減らせます。10%は小さな数字ですが、コロナをコントロールするならあらゆるワクチンが当てになるということです。

15:考える名無しさん
21/09/26 22:50:06.09 0.net
Israel developing injectable and oral vaccines as COVID cases soar
By Tammy Lovell August 17, 2021 09:09
URLリンク(www.mobihealthnews.com)
COVID症例が急増する中、イスラエルは注射用および経口ワクチンを開発


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